WIJNKAART

Smaakstijlen witte wijnen

Fris & strak
De wijnen zijn vaak wat lager in alcohol, hebben geen malolactische gisting ondergaan en doen in de geur vaak denken aan jong citrusfruit.

Aromatisch
Witte wijnen waar extreem aromatische druiven aan de basis staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wijnen uit de Elzas of de Viognier-druif na wat houtlagering.

Rijk & vol
Witte wijnen die vaak wat houtlagering hebben mee gekregen. De wijnen zijn vaak wat hoger in alcohol, hebben een malolactische gisting ondergaan en kenmerken zich door de geur van bijvoorbeeld boter en honing.

Smaakstijlen rode wijnen

Zacht & rond
Rode wijnen van lichtere druiven zoals Pinot noir. Vaak afkomstig uit noordelijk gelegen wijngebieden, hierdoor lager in alcohol en waarbij geen of minimaal houtlagering is toegepast. Wijnen ook die best gekoeld geschonken mogen worden.

Rijk & krachtig
Rode wijnen die van druiven die wat strenger bekend staan. De wijnen hebben vaak wat tannine, en soms ook houtlagering.

Complex & intens
Rode wijnen uit gebieden die veel zon kennen. Zuidelijk Europa, Australië en andere landen op het zuidelijk halfrond. De wijnen hebben vaak een diepe kleur en rijke geur en een flinke tijd houtlagering gehad. Zitten flink in het alcohol en tannine is volop aanwezig.